NÁVODY

Quillingový návod: velikonoční kuřátka

Co vznikne, pokud spojíte quilling a vajíčko?

Velikonoční quillingové kuřátko 🙂

Materiál a pomůcky:
Podtržená slova jsou prokliky, pod kterými můžete zjistit, jak konkrétní pomůcky nebo materiál vypadají.

Vše ke quillingování koupíte v e-shopu Výtvarnictví.

Postup:
Obrázky se po rozkliknutí myší zvětší.

Na vytvoření kuřátka je potřeba znát čtyři quillingové tvary – oko, vlnku, mimostřednou spirálku a kapku.

Proužek papíru natočíme na quillingový kolík, necháme spirálku rozvinout do volné spirálky. Stiskem prstů jí vytvarujeme do tvaru oka a pak mírně zvlníme. Vznikne tvar vlnky.

Na vytvoření mimostředné spirálky a kapky znovu použijeme volnou spirálku. Její střed přitáhneme ke straně a pomocí pinetky ho u strany přidržíme. Aby střed držel trvale u strany, kápneme na vrstvy spirálky trochu lepidla (viz šipka na obrázku). Tímto postupem získáme mimostřednou spirálku. Z ní si jednoduše stiskem prstů uděláme tvar s názvem kapka.

Jak vytvořit kuřátko:

Hřebínek a ocásek kuřátka vyžaduje znalost lepení jednotlivých tvarů k sobě. Tento postup využijeme, pokud tvary nelepíte přímo na podklad, ale mají vyčnívat do prostoru. Na hranu tvaru aplikujetme trochu lepidla a přilepíme ho k jinému tvaru.

Tělíčko kuřátka je z polystyrenového 6 cm vysokého vajíčka, které je natřené žlutou akrylovou barvou.

Zobáček vytvoříme z poloviny červeného proužku, je to tvar lístku, jen na jedné straně u místa lepení je zploštělý. Ocásek je z dvou žlutých vlnek a tří tvarů ok (menší žlutá oka jsou jen z poloviny papírového proužku). Nožky má kuřátko z kapek. Je nutné přilepit je až nakonec, aby kuřátko nepřepadávalo na jednu stranu.

Křidélka vytvoříme z tvaru kapky, při čemž každá kapka je ze dvou žlutých proužků, slepených za okraj v jeden dlouhý. Hřebínek je ze tří různobarevných lístků stočených vždy z poloviny proužku papíru.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *