REPORTÁŽE Z AKCÍ

Nejkrásnější kraslice je quillingová

Dobrovolně (a beze smutku) jsem se vzdala tří quillingových kraslic, jedné duté a dvou polystyrenových quillingem polepených. Všechny tři jsem přihlásila na první soutěžní výstavu kraslic v regionálním muzeu v Mělníku.

A mám velkou radost, že duté vajíčko „porazilo“ dalších sto kraslic a výstavu vyhrálo.

Získalo krásných 335 hlasů od návštěvníků velikonočního jarmarku, který se konal souběžně s výstavou. Všechny kraslice už navždy zůstanou jako doklad lidové tvořivosti v depozitáři mělnického muzea. A čas od času je uvidíte na velikonočních výstavách.

Předání cen proběhlo týden po skončení výstavy a sešla jsem se na něm i s výherci druhého a třetího místa. Zajímavostí je, že nikdo z nás nebyl z Mělníka. Drátovaná vajíčka jsou z rukou šikovného umělce z Kralup nad Vltavou (2. místo) a krásná madeirová vejce od příjemné paní ze Všetat (3. místo).

A i když  jsem na setkání šla v šátku, protože mi dva dny před tím vytrhli osmičku a tvář jsem měla jako meloun, příjemně jsem si ho užila. Všichni pracovníci muzea, včetně paní ředitelky, byli strašně fajn a je vidět, že svou práci dělají s velkým nasazením a láskou.

(1) Komentáře

  1. říká:

    To je super nápad

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *