NÁVODY

Quilling do uší aneb vyrobte si čtvercové náušnice z papíru

Propletené quillingové náušnice náušnice se na první pohled zdají jednoduché, ale zkuste odhadnout, jak je vytvořit, aniž byste se koukli na návod níže? Zase taková legrace to není. Tušíte, jak spojit jednotlivé čtverce, aniž by se musely rozstříhávat a znovu slepovat?

 

Materiál a pomůcky:


Podtržená slova jsou prokliky, pod kterými můžete zjistit, jak konkrétní pomůcky nebo materiál vypadají.

Materiál a pomůcky na quilling koupíte ve Vytvarnictvi.cz

Postup:


Obrázky se po rozkliknutí myší zvětší.

Na jednu náušnici si připravte tři různé barvy quillingových proužků. Já jsem si vybrala královsky modrou, zelenou a světle žlutou. Na koneček modrého proužku kápněte lepidlo a proužek přiložte na páté patro čtvercové quillingové věže. Obtočte jednou dokola a tím zafixujete proužek na patře. Udělejte ještě další tři otočky a tam, kde jste začali, také skončete. Přebývající proužek odstříhněte a koneček zalepte, aby se návin nerozmotal.

Teď přijde ten fígl s prolétáním čtverců. Na zelený proužek kápněte lepidlo, přiložte jej na sedmé patro a zároveň na proužek navlečte modrý čtverec. Udělejte první „zelené obtočení“ – přilepte proužek k lepidlu. Tím si přitlačíte modrý čtvreček ke stěně, jak je vidět na druhé fotograii. A teď už, stejně jako u modrého, obtáčejte 4x dokola zelený proužek kolem daného patra věže. Nezapomeňte ale pokaždé proužek provléci modrým čtverečkem. Po čtvrté otočce zelený proužek ustříhněte a zalepte. Oba spojené čtverce sundejte z věže.

Na zelený čtverec můžete stejným způsobem „navléci“ další čtverec – žlutý. Žlutý proužek jsem obtáčela kolem devátého patra, také 4x dokola.

V modrém a zeleném čtverci jsou ještě navíc přilepené malé čtverečky. Do modrého vytvořte jeden žlutý čtvereček na jedenáctém patře a do zeleného zase jeden modrý čtvereček na dvanáctém patře. Opět je každý ze čtverců ze čtyř vrstev (čtyři otočky). Malé čtverečky přilepte do velkých. 

Na žlutý čtverec připevněte pomocí kleští bižuterní kolečko a na něj háček. Stejným způsobem udělejte i druhou náušnici.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *