NOVINKY V TVORBĚ

Točivý moment puntíku, který je quill(in)g

O víkendu zase došlo na větší točivé quillingové tvoření. Tentokrát jsem si „dala za úkol něco designového“…

V televizi jsem právě zhlédla pořad o moderním bydlení, kde v každé větě skloňovali slovo PUNTÍK. Puntík na židli, puntík na tapetě, puntík na povlečení a vychválili snad i ten puntík za větou.

„No, když puntík, tak jedině quillingový!“

Za nedlouho se budu stěhovat, tak co kdyby jsem onen puntík vnesla i do svého nového bydlení?“ napadlo mě hned. Největší část dne strávím ve své pracovně, tak si zařídím nově (puntíkem) nejdříve novou pracovnu. Protože vlastním velkou sbírku (ne zcela dobrovolnou) sklenic, kterou už se delší dobu chystám zužitkovat, rozhodla jsem se „uquillingovat“ praktický tužkovník.

To jsem ještě netušila, jaký jsem si na sebe upletla bič!

V prvé řadě bylo potřeba vytvořit velké množství barevných „puntíků“ (uzavřených spirálek), v několika barvách a v několika šířkách. Jak všichni jistě víte, papír prostě na skle moc dobrovolně nedrží… Takže od počátku jsem se ani nesnažila násilím ty spirálky na sklenici přilepit… Šla jsem na to mírně vědecky a lepila je k sobě hranou k hraně. Původně měl být tužkovník celistvý, to znamená žádná díra jak můžete vidět na fotografii. Zřejmě mi to ale nepřišlo dostatečně IN, tak dostal podobu jakou má – sem tam větší díra, okénko, okno. Tahle lahůdka ovšem nebyla zadarmo a natrápila jsem se s ní víc než dost, když mi prostě puntíky nechtěly téměř „ve vzduchu“ držet. Po dvanácti hodinách se ale dílo zdařilo a sami posuďte jak.

*

 

 

(1) Komentáře

  1. Sim říká:

    Velice pěkný nápad :-). Moc se mi to líbí, zkusím také.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *