NÁVODY

Návod na quillingové náušnice „Vlny na vodě“

Vlny vodě rozbouřila vášeň jedné quillingářky k tvoření náušnic. Nenechala je na dně oceánu nápadů, dovolila jim vyplavat a ukázat tak cestu všem zbloudilým duším, které třeba jen trochu tápají na cestě svým tvořením…

Stručně řečeno, uquillingovala jsem náušky podle vlastního vzoru a protože si nechci nápad schovat do šuplíku, tak tady je návod 🙂

Modré náušnice vytvořené technikou quilling

Materiál a pomůcky:


Podtržená slova jsou prokliky, pod kterými můžete zjistit, jak konkrétní pomůcky nebo materiál vypadají.

Materiál a pomůcky na quilling koupíte na Vytvarnictvi.cz

Postup:


Obrázky se po rozkliknutí myší zvětší.

Spojte v jeden dlouhý proužek tyto tři proužky: světle modrý, modrý a tmavě modrý. Udělejte to ještě jednou, ať jsou barevné proužky dva, protože jedna náušnice je spojená ze dvou dílů. Obmotejte jeden spojovaný barevný proužek kolem pátého patra quillingové trojúhelníkové věže.

Prsty vytlačujte vrstvy jedné strany trojúhelníku ven.  Na vnitřní stranu vzniklého dílu aplikujte lepidlo a rozetřete ho prstem nebo štětcem. Pokud díl nezalepíte, může se stát, že se vrstvy zatlačí zpátky. Tento dílek si udělejte ještě jednou.

Spojte oba díly náušnice hranami k sobě. Po zaschnutí obtočte (a přilepte) kolem spoje jedenkrát dokola světle modrý proužek.

Na posledním patře věže vyrobte celkem dva malé trojúhelníky z poloviny quillingového proužku. Trojúhelníčky přilepte na vrchol velkých trojúhelníků. Tyto malé slouží jako průvlek pro upevnění bižuterního kolečka a náušnicového háčku.

Po dokončení quillingové náušnice alespoň 2x přelakujte výtvarnickým matným lakem ve spreji.

 

(5) Komentáře

  1. Jiřina říká:

    Jak jsem naušnice uviděla, hned jsem si věž objednala:)). Zítra ji už budu mít a těším se na tvoření!

  2. Hana říká:

    naprosto úžasné naušnice,perfektní nápad,tu věž si musím objednat,díky

  3. Jana Maiksnar říká:

    Tak honem si tu věž pořídit. Dokud jsou 😀

  4. Dražka ze Zlína říká:

    JÉÉÉÉ!!!a k tomu tyrkysové!JÁ CHCI VĚŽ!!Je to od Vás úžasné,že se s námi o nápad nezištně podělíte.Škoda,že nemůžu 20.února do Brna.

  5. říká:

    Páni, vždy jsem tohle hrozně obdivovala, budu to muset taky někdy vyzkoušet 🙂 Ale takové náušničky pak musí mít tedy cenu 🙂 Moc hezké

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *