NÁVODY

Náušnice z papírových proužků „korálky“

3D náušničky z papíru jsou velmi snadné a zvládne je i začátečník. Stačí použít šablonu na quilling s kužílky a bublinami. O malinko těžší může být připevnění bižuterních komponentů, ale pokud máte s tvorbou šperků zkušenost, je to natošup 🙂

Materiál a pomůcky:


Podtržená slova jsou prokliky, pod kterými můžete zjistit, jak konkrétní pomůcky nebo materiál vypadají.

Materiál a pomůcky na quilling koupíte ve Vytvarnictvi.cz

Postup:


Obrázky se po rozkliknutí myší zvětší.

Na jednu náušnici si připravte tři různé barvy quillingových proužků (modré, vanilkové a tmavě růžové). Tyto tři proužky si s malým přesahem slepte za sebe do jednoho dlouhého proužku v pořadí, jaké se vám líbí. Celý proužek naviňte na quillingové pero. Já jsem začala od modrého konce, abych tuto barvičku měla ve špičkách náušnic. Před sundáním z pera koneček barevné placičky zalepte, aby se nerozmotala.

Na řadě je teď šablona s 3D kužílky. Placičku vyformujte podle nejmenšího kužílku. Položte ji na něj a stáhněte vrstvy dolů. Vnitřek vzniklého kužílku potřete hodně pečlivě lepidlem a nechcte alespoň 10 minut schnout. Pozor, nezalepte si dírku po quillingovém peru!

Udělejte stejně ještě jeden stejný kužílek. Dva kužílky slepte hranou k sobě. Tradá, je tu téměř hotová první náušnička.

Přes spoj přilepte kousek barevného proužku, stačí jej obtočit 1x dokola. Nazapomeňte uquillingovat ještě druhou náušnici.

Náušnicí provlékněte ketlovací nýtek a odštípněte ho asi 1 cm nad horním okrajem náušnice. Pomocí kulatých kleští vytvořte očko. Do očka pověste bižuterní háček.

Na šabloně s kužílky si můžete vytvořit i větší „korálky“, těmi provléci bižuterní lanko a vytvořit si tak krásný náhrdelník do setu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *