NÁVODY

Návod: Valentýnské přání

Svátek svatého Valentýna, se slaví v anglosaských zemích každoročně 14. února jako svátek lásky a náklonnosti mezi intimními partnery. Je to den, kdy se tradičně posílají dárky, květiny, cukrovinky a pohlednice s tematikou stylizovaného srdce, jako symbolu lásky. V poslední době se tento svátek šíří i v kontinentální Evropě, do určité míry z komerčních důvodů.
Svátek je pravděpodobně odvozen od svátku Lupercalia slaveném ve starověkém Římě. V předvečer tohoto dne byly do „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény mladých dívek. Každý mladý muž potom tahal lísteček a dívka, jejíž jméno si vytáhl, se měla stát jeho „miláčkem“ v následujícím roce.
zdroj Wikipedie.cz

Přání na Valentýna

Já jsem si připravila na Valentýna trochu netradiční quillingové přáníčko. Vybočuje tak nějak z řad všech těch klasických kudrlinkových a přeslazených blahopřání.

Zkuste si přáníčko vyrobit také, přináším stručný, ale snad dostačující návod. Na přehnutou čtvrtku si nakreslete tvar srdce a postupně jej vyplňte quillingovými volnými a uzavřenými spirálkami z různě dlouhých proužků papíru. Barvy si zvolte tak, aby lahodily vašemu oku.



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *