NÁVODY, NOVINKY V TVORBĚ

Inspirace na quillingové přáníčko pro děti

Před pár dny jsem potřebovala narychlo vyrobit několik přáníček s dětským motivem. Hledala jsem nějakou inspiraci na internetu a nakonec jsem si nic nevybrala. Téměř všechny přáníčka měla jako hlavní motiv kočárek a to jsem nechtěla. Po 9 letech quillingování jsem nějaká překočárkovaná 🙂 Nebo přáníčka na internetu byla velmi pracná a na velké tvoření mi nezbýval čas.

Jak vytvořit přáníčko s motivem pro děti…

Zapřemýšlela jsem tedy nad dalšími motivy a úplně nejvíc se mi líbilo nalepit na přáníčko lahvičku s dudlíkem (později se mi zalíbil i koníček, ale ten už není top favoritem). Motiv by byl, následoval výběr papírů, nad kterým jsem se trochu pozastavila, protože jsem musela probrat všechny domácí zásoby 🙂 Lahvičku jsem vyřízla z vybraného papíru a podlepila scrapbookovou gumou, aby trochu vystupovala do prostoru. 

quillingové přáníčko s lahvičkou a dudlíkem pro děti

A teď ještě vymyslet, čím tu lahvičku kolem dokola ozdobit. U té první s beruškami to bylo jasné. Stačilo udělat jednu mimostřednou spirálku z červeného papírového proužku na quilling, navrch nalepit trojúhelníček z černého papíru a přidat tykadýlka – beruška jak vyšitá. Na žluté přáníčko se bedrunky nehodily, tak jsem vytvářela kytičky. Každá je udělalaná z pěti žlutých proužků stočených do uzvařených spirálek a vprostřed je zelená spirálka jen z poloviny proužku.

dětské přání z quillingu

Kolem dokola však bylo pořád dost místa, takže jsem využila toho, že mám zásobu kytiček ukroucených z lístečkových proužků (koupíte tady), stačilo vybrat jen správnou barvu. Kolem kytiček jsem přilepila „ocásky“ z 3 mm širokých proužků na jednom konci stočených. A ještě vše dozdobila lístečky ze zelených proužků. Lístek uděláte tak, že namotáte na quillingové pero proužek, vytvoříte volnou spirálku, a okraje spirálky na obou stranách zmáčknete do špiček.

Hotovo a tady je ještě ten koníček 🙂

quillingové přání š koněm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *