NÁVODY

Návod na dřevěný truhlíček s quillingovými tulipány

Na jaře začínají z cibulek rašit krásné barevné tulipány. Hezky ozdobí nejen zahrádku, ale i třeba dřevěnou bedýnku, pokud je stvoříte z papíru. Přečtěte si návod na quillingové tulipány a směle s pusťte do jejich výroby. Pokud budete se svým dílkem spokojeni, nezapomeňte se mi pochlubit na e-mailu akademie@quilling.cz 

Materiál a pomůcky:


Podtržená slova jsou prokliky, pod kterými můžete zjistit, jak konkrétní pomůcky nebo materiál vypadají.

 Materiál a pomůcky na quilling koupíte v e-shopu Vytvarnictvi.cz

Postup:


Obrázky se po rozkliknutí myší zvětší.

Nejdříve natřete bedýnku modrou barvou na dřevo a hned poté se pustťe do přípravy tulipánků. Každý tulipánek je ze dvou za sebe slepených quillingových proužků. Proužek namotejte na quillingové pero. Spirálku nechte rozvinout v prsech (nebo použijte kružnicovou šablonu) do velikosti asi 2 cm.

Konec volné spirálky přilepte, aby se dál neroztáčela. Přichytťe pinetkou střed spirálky ke kraji. Pomocí další pinetky promáčkběte spirálku asi do jedné třetiny. Za pomocí prstů chvíli stiskněte vzniklé rožky tulipánu do špičky.

Na přípravu lístků budete potřebovat vlnkovačku. Nejdříve si však slepte k sobě jeden světle zelený a jeden trávově zelený proužek papíru. Pomocí vlnkovačky celý proužek navlňte. Stejně jako tulipánek naviňte vlnitý proužek na quillingové pero. Příliš neutahujte. Nechejte proužek rozmotat v kružnicové šabloně na quilling nebo v prstech do velikosti asi 2 cm. Koneček zalepte a začněte z něj formovat lístek. Přitáhněte si prsty střed ke straně a tam, kde není střed, zmáčkněte spirálku do špičky.

Posuňte střed trochu do kraje a zmáčkněte lístek do špičky i na druhém konci. Lístky můžete tvořit i menší, stačí použít jen jeden quillingový proužek. Stonek tulipánku je z různě dlouhých proužků. Záleží na velikosti krabičky, kterou chcete zdobit. Vždy ale oba konce párkrát zatočte na peru. Lepit se nemusí, nerozmotávají se. Tulipánek i další tvary opatrně potřete z rubové strany lepidlem.

Všechny dílky přilepte na krabičku.

autor úvodní fotografie: Radek Henzely

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *