NÁVODY

Orientální náušnice – návod z papíru

Mám dojem jako by na mě tyto náušnice vylétly z rámu orientálního okna. Působí jako průhledné vitrážky, které pozbyly skla.

autorka

materiál a pomůcky

podtržená slova jsou prokliky a vše na tvoření koupíte ve Vytvarnictvi.cz

postup

Na quillingovou formu namotejte jeden světle fialový papírový proužek. Konec zalepte, aby se nerozmotal. Kroužek sundejte velmi opatrně z formy.

Přilepte i vnitřní konec kruhu. Ten který byl původně zaháknutý za formu.

Uprostřed kruhu jsou tři lístky (oko) a tři kolečka (uzavřená spirálka). Jedno oko je z 1/2 proužku a ostatní dvě jsou z 1/4 proužku. Na pero natočte papírový proužek.

Nechte spirálku rozmotat v kružnicové šabloně. Z 1/2 proužku v otvoru č. 9, z 1/4 proužku v č. 6.

Poté spirálku jemně vyndejte a konec zalepte, aby se už nerozmotala.

Spirálku zmáčkněte špetkami prstů a vytvarujte oko.

Přilepte všechny oka kroužku.

Uzavřené spirálky jsou vytvořené namotáním proužku na quillingové pero. Konec proužku slepte ještě před sundáním z pera.

Spirálky jsou velikostně odstupňované, tj. tvořené z různé délky papírového proužku ( 3/4, 1/2 a 1/4). Do kroužku jsou lepené hranou k sobě do mírného obloučku.

Kolem kruhu jsou světle fialové volné spirálky. Postup tvorby je v počátku stejný jako u oka (namotání na pero – roztočení v šabloně – vyndání a zalepení konečku).

Největší volná spirálka je z celého proužku a rozmotaná v otvoru č. 12, následující jsou v páru a tvořené takto: 1/2 proužku a č. 9, 1/3 proužku a č. 6, 1/3 proužku a nerozmotává se = uzavřená spirálka.

Spirálky nalepte pravidelně kolem kruhu. Náušnicím připevněte bižuterní kovové komponenty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Doplňte správnou číslici: *